N-VA wil steun voor jeugdvoetbal

Op 11 maart 2008

«Ik pleit voor een doorgedreven samenwerking tussen de verschillende clubs», zegt N-VA-secretaris Stefan Vandevenne. «Nu moeten jonge voetballertjes vaak in andere gemeenten gaan spelen omdat de clubs afzonderlijk geen elftal bij elkaar krijgen. In Tremelo en Tervuren is er al zo'n samenwerking en die verloopt goed. De eerste ploegen zijn er gescheiden, de jeugdbesturen werken samen. Met de steun van de gemeente moet dit in Kampenhout ook kunnen.»

Schepen van Sport Stefan Imbrechts (CD&V) lijkt alvast gewonnen voor het idee. «Wij juichen zo'n samenwerking zeker toe en zijn bereid daarover met de clubs te praten», zegt Imbrechts. «Maar het ligt bij de clubs nogal delicaat. In mei van vorig jaar hebben we al rond de tafel gezeten, maar de clubs waren niet meteen bereid om samen te werken. We kunnen hen natuurlijk niet verplichten. Elke club heeft zijn geschiedenis en traditie. Berg-Op heeft de voorbije jaren wel al succesvol met de twee andere ploegen samengewerkt en zal dat nog moeten doen.»

Toch is er ook een minpunt. «Als de subsidie versnippert, kan je minder doen en is het effect kleiner. Met één grote som heb je meer mogelijkheden.» (KIH)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is