Infoavond Industriezone Kampenhout-Sas op dinsdag 5 juni 2012 om 20.00 uur in bedrijvensite "De Malt" te Boortmeerbeek

Op 31 mei 2012

Van 26 april 2012 tot en met 25 juni 2012 loopt er een openbaar onderzoek in het kader van het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan "Bijzonder Economisch Knooppunt kampenhout-Sas".

De provincie Vlaams-Brabant wil Ruimtelijk Uitvoeringsplan tussen de Oudestraat, Vekestraat, Mechelsesteenweg en Haachtsesteenweg een uitbreiding van de industriezone met 25 ha realiseren. Hiervoor zal de provincie Vlaams-Brabant het agrarisch gebied planologisch omzetten in industriegebied.

Het advies van de Vlaamse Milieumaatschappij was ronduit vernietigend voor de plannenmakers van de provincie Vlaams-Brabant.

N-VA vreest dat de omwonenden heel wat hinder gaan ondervinden. De voorgestelde buffers volstaan niet voor een effective afscherming.

Ook op het vlak van mobiliteit zal de uitbreiding desastreuse gevolgen hebben. Het is niet te begrijpen dat de provincie Vlaams-Brabant pas een mobiliteitsstudie gaat aanvragen wanneer de industriezone al gerealiseerd is.

Bijkomende info is te vinden via deze link:

http://www.vlaamsbrabant.be/binaries/OntwerpPRUP-BEK-KampenhoutSas_tcm5-78725.pdf

In het MER is er sprake van onteigeningen in het kader van een noodzakelijke verdubbeling van het aantal rijstroken op de Leuvensesteenweg/Mechelsesteenweg.

Bezwaarschriften kunnen binnen de periode van het openbaar onderzoek ingediend worden via aangetekende brief bij de PROCORO, Provincieplein 1, 3010 Leuven of tegen ontvangstbewijs bij het gemeentebestuur van Kampenhout.

De provincie Vlaams-Brabant houdt op dinsdag 5 juni 2012 om 20.00 uur een infoavond over het PRUP Kampenhout-Sas in de vergaderzalen van "Bedrijvensite De Malt", Leuvensesteenweg 352 te 3190 Boortmeerbeek.

Meer info: stefan.vandevenne [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is