Zakje asfalt als troostprijs

Op 15 februari 2008

N-VA-voorzitter Rudi Van Ingelgom woont zelf in de Nederokkerzeelstraat en nog net op een geasfalteerd stuk. Zijn buurman woont langs een aarden weg. «We vragen enkel dat de weg berijdbaar is. Nu zijn er soms zo'n diepe putten dat je er je auto op stuk rijdt. Ook voor voetgangers en fietsers is het gevaarlijk. De omwonenden moeten toch zelf niet naar de gemeente bellen om te vragen de weg te herstellen. Dat is hun taak niet», meent Van Ingelgom.

Willem Vanderhulst uit de Kruisstraat heeft de putten al vaak zelf gedicht. «Met beton en op eigen kosten», zegt hij. «Ik zou al blij zijn als ze de weg geregeld met een bulldozer gelijk schrapen. Een volledig geasfalteerde weg hoeft niet, want dan gaan de auto's hier voorbij razen.»

Verkeerscommissie

Het gemeentebestuur is bereid naar de omwonenden te luisteren. «Vorig jaar hebben we hen al eens uitgenodigd voor een gesprek. De bewoners waren er toen niet voor te vinden om de weg te betonneren», zegt schepen van Verkeer Stefaan Peremans (CD&V). «We wilden de weg verharden met steenslag en paaltjes plaatsen op het einde van de straat, zodat daar enkel fietsers en voetgangers kunnen komen. Maar daar was N-VA op de verkeerscommissie dan weer tegen gekant. Als je de straat met asfalt gaat verharden, zullen er meer auto's door rijden. En sluipverkeer willen we zeker vermijden. Het is een straat voor plaatselijk verkeer», zegt schepen Peremans.

Op de volgende verkeerscommissie staat de Nederokkerzeelstraat weer op de agenda. «We gaan de omwonenden vooraf ook opnieuw aanschrijven», belooft de schepen. «We herstellen de straat ook geregeld, maar met het slechte weer van vorige week zal het wegdek er wel weer slecht bijliggen. Dat is elke winter opnieuw een probleem. In de zomer zorgen voorbijrijdende auto's dan weer voor stofhinder.»

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is