Financiële perikelen bij Gemeentelijke Holding - Gemeente Kampenhout laat zich niet in de luren leggen !

Op 25 oktober 2011

Nu de lijken bij de Gemeentelijke Holding uit de kast blijven vallen, begint het stilaan bij sommige politici van verschillende steden en gemeenten te dagen dat het goedkeuren van de kapitaalverhoging in 2009 geen goede zet was. 

De gemeente Kampenhout heeft in tegenstelling tot vele andere gemeenten de wijze beslissing genomen om in 2009 niet in te tekenen op de kapitaalverhoging van de Gemeentelijke Holding. De gemeentelijke vertegenwoordiger van de gemeente Kampenhout ging op de Algemene Vergadering van de Gemeentelijke Holding eveneens niet akkoord met de voorgestelde kapitaalverhoging.

Vele andere steden en gemeenten beslisten toen wel om in te tekenen op de kapitaalverhoging nadat hen een dividend van 13 procent was voorgesteld. Nu blijven deze steden en gemeenten achter met de waardeloze aandelen van de "Bad Bank Dexia" met alle financiële gevolgen vandien.

Door niet in te gaan op dit op het eerste gezicht aanlokkelijke voorstel bewijst een relatief kleine gemeente als Kampenhout over een gedegen financiële expertise te beschikken.

Meer info is terug te vinden via onderstaande link:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLEVA_20090906_003

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is